ponedjeljak, 9. srpnja 2012.

(♥⁰⊖⁰♥)Žuta špic paprika sa krumpirom(♥⁰⊖⁰♥)
Za 4 osobe:

• 1 kg žuta špic paprika (oko 12 komada)
• 2 crvena luka (srednje velićine oko 200g)
• 1,5 kg krumpira
• 4 VŽ sviježeg peršunovog lista ili 2 VŽ sušenog
• 2-3 VŽ vegeta
• MŽ papra
• 3 VŽ suncokretovo ulje
Papriku operemo i izdvojimo sredinu, luk očistimo.
Krumpir ogulimo i operemo.
U naribani krumpir dodamo izribani luk, list peršuna,
vegetu, papar. Sve sastojke dobro izmješamo.
Tako izmješanim krumpirom punimo papriku i
slažemo u posudu za pečenje.
Sok krumpira i začina koji nam se stvorio prilikom
miješanja prelijemo preko posloženih paprika, jer
tim sokom paprike čemo učiniti još sočnije.
Dodamo malo ulja.
Tako složenu papriku stavimo u pečnicu koju smo prethodno zagrijali na 180C i pečemo odprilike 45
min.

Nema komentara:

Objavi komentar