ponedjeljak, 9. srpnja 2012.

❥─✿────Bučnica❥─✿────



• Za 4 osobe:
• 500 g sviježeg sira
• 2 dl vrhnja
• 2 VŽ ulja
• 1 MŽ soli
• 1/2 MŽ papra
• 3 jaja
• 50 g margarina
• 3 VŽ kukuruzne krupice(griz)
• 1 VŽ soli
• 500 g sviježe buče
Buču(tikvu) ogulite i naribajte, dobro posolite, te promješajte, ostavite pol
sata da stoji.
Eksperimentirajte sa raznim sortama buča, koja vama okusom najviše
odgovara, ja sam radila sa bijelom, običnom.
Nakon pol sata stajanja, dobro rukama
istiskajte buču da izađe suvišna tekučina.
Ocjeđenu buču stavite na krpu, omotajte kao na
slici te dobro iscjedite.
Za nadjev promješajte jaja, sir, vrhnje, sol, papar i
kukuruznu krupicu.
Izradite glatku masu.
Ocjeđenu buču rastrgajte(da ne ostanu komadiči,
nego samo vlakna) i umješajte u smjesu.
Smjesu ravnomjerno podijelite po
razvučenome tijestu. Pokapajte je uljem.
Zarolajte, rubove prekolopite prema unutra.
Ako je tijesto jako široko razvučeno, možete
rolati do pola, pa ponovno sa druge strane.
Rolu narežite, sa tanjuričem šireg ruba, na pogodne komade.
Tijesto poslažite na pleh za pečenje, te po vrhu
prekrijte lističima margarina.
Pecite 30 mininuta (dok ne dobije zlatnu koricu) na
190°C.
Servirajte toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar