ponedjeljak, 9. srpnja 2012.

Pita sa jabukama


• Tijesto:

• 500 g brašna
• 1 VŽ instant kvasca
• 75 g šečera
• 1 vanilin šećer
• 250 ml mlačnog mlijeka
• 75 g otopljenog i ohlađenog maslaca
• Za nadjev:
• oko 1 1/2 kg jabuka
• 20 g nasjeckanih badema
• 20 g grožđica
• Preljev:
• 3 VŽ marmelade od marelice
• 1 VŽ vode
U posudu umješamo brašno, kvasac, vanilin šećer, šećer, mlijeko, maslac.
Sve dobro izmješamo, ako se tijesto lijepi dodamo još malo brašna (ali ne previše jer tijesto mora ostati
mekano).
Tjesto ostavimo na toplom mjestu da nabuja.
U međuvremenu jabuke očistimo raščetvorimo,odstranimo sjemenke i ogulimo.
Kada je tijesto nabujalo, premjesimo ga još jednom i razvaljamo na veličinu 40x50 cm, i stavimo u namaščen
lim, zatim posložimo jabuke, jedna do druge, kada smo prekrili tijesto jabukama pospemo ih bademima i
grožđicama.
Tako pripremljen kolač stavimo na toplo mjesto da nabuja.
Kada se kolač digne stavljamo ga u pečnicu koju smo prethodno zagrijali. Kolač pečemo na 200 - 225 C 20 -
30 minuta.
Kada je kolač pečen u posebnoj posudi razmutimo marmeladu s vodom i zagrijemo je da se otopi, tako
pripremit preljev pospemo preko još vručeg kolača.

Nema komentara:

Objavi komentar