utorak, 10. srpnja 2012.

【。◕‿◕。】 Tjestenina salata sa povrćem i puretinom【。◕‿◕。】
• Za 6 osoba:


• 200 g sviježih rajčica
• 200 g kiselih krastavaca
• 200 g fetta sira
• 200 g kuhane puretine
• 1 DL maslinovog ulja
• ocat po ukusu
• 1 MŽ soli
Birajte rajčicu sa derbelim mesom, prerežite je na
četvrtine, odstranite koštice te je narežite na kockice.
Puretinu kuhajte na pari te je također narežite na
kockice.(možete koristiti i ostatke mesa od prethodnog
dana)
Kisele krastavce i sir narežite također na kockice
željene velićine.
Skuhajte tjesto po uputstvu. (al dente)
Po kuhanju ga nemojte ispirati samo dobro ocijedite.
Birajte sitnu, šuplju tjesteninu
Kuhanu i ocjeđenu(ne čekajte da se ohladi) tjesteninu promješamo sa povrćem, puretinom i sirom.
Posolimo i dodamo maslinovo ulje.
U zavisnosti o koliko su krastavci kiseli, dodajte i octa.
Oprezno promješajte, servirajte mlako ili ohlađeno.
Ne ostavljajte za drugi dan, budući da tijesto postaje mljackavo.

Nema komentara:

Objavi komentar